Goedendag dag. Geen dag als alle andere.

Het begint in de ochtend.

In gesprek met 2 statushouders. Hun vluchtverhalen zijn schokkend en je voelt de beproevingen in hun verhaal. Zij loopt eerst een paar dagen richting kust en dobbert daarna een etmaal op zee in een bootje met 300 mensen. De boot maakt water. Er is paniek. Het is nacht. Midden op zee. Ze redden het uiteindelijk. Zij laat broer en zus achter en is nu alleen, in Nederland.
Een indrukwekkende dag.

De ander vertelt: Hij loopt eerst 4 dagen door de Sahara, angstig, niet weten of je het gaat halen. Daarna van land naar land en na 11 dagen lopen arriveren in Hongarije. Uitgeput. Tenslotte met een auto richting AZC Nederland. En nu een nieuw leven opbouwen, ver van huis. Teruggaan kan niet meer.

Een bewogen dag.

Ik ga door naar een Congres over Duurzaamheid. We krijgen voorgeschoteld hoe de wereld er aan toe is. En waar het naar toe gaat. Als we niet drastisch gaan minderen met gas, olie, CO2 uitstoot en onze hang naar ‘meer’ niet temperen….gaat het echt mis. De aarde raakt uitgeput.

Een alarmerende dag.

Tussendoor even naar huis en proberen mijn moeder op afstand te helpen omdat Ziggo een grote storing heeft in haar regio en zij geen internet heeft en niet bij haar mail kan. Het lukt mij niet om het op te lossen.

Een frustrerende dag.

Door naar Vergadering politiek.  De politie komt met cijfers en feiten. Het roept vragen bij mij op, over de mens. Waarom steelt iemand? Waarom is iemand verward? Wie zitten er achter al die getallen van overlast?

Een bewustwordende dag.

En dan toch nog even terug naar vanochtend: Naast de statushouders zit een vrijwilliger die ze helpt. Luistert. Formulieren helpt in te vullen. Een kop koffie met ze drinkt. Ze aandacht en waarde geeft.

Een mooie dag.

Tijdens een workshop over duurzaamheid luister ik naar verhalen van hoop, van samenwerken, van durven besluiten om het anders te doen. Van innovatief zijn, van unieke manieren van hergebruik en creatieve oplossingen.

Een hoopvolle dag.

Het congres wordt aan elkaar gepraat door Dolf Jansen. En eerlijk is eerlijk, het geeft ruimte om met elkaar te lachen en even afstand te nemen met een beetje zelfspot en een dosis humor.

Een lachende dag.

En ’s avonds horen we dat voetbalclub Telstar zo’n beetje de beste club is in Nederland als het gaat om veiligheid en de mogelijkheid om met het gezin in alle rust voetbal te gaan kijken. Zonder leger van politie.

Een trotse dag.

Ik stap mijn Hartbeat auto in en rij vol indrukken naar huis. Thuisgekomen bel ik even met mijn broer. Hij is naar min moeder gegaan en heeft haar geholpen. Helaas is het Ziggo probleem nog niet opgelost maar adviseren en bijstaan is gelukt.

Een samen-helpen-we dag!

Geen dag als alle andere.

Daaaag dag, tot morgen.

 

Goedendag dag
Facebook
YouTube
Instagram