HAPPY SINGLE-day! 😀

Ik heb begrepen dat het vandaag SIngle-dag is. Geen idee wie dat dan bepaalt?
Waarschijnlijk de commercie. Want dan zijn er speciale single-kortingen bij de winkels en kan er weer van alles gekocht worden. Hoe verzinnen ze het.

Op zich wel een dag om dan ook even ‘mijn’ moment te pakken: wat niet kan op moederdag, zoveel jaar verloofd-dag, trouw-dag, jubileum-dag, kleindkind-dag, zoveel jaar verliefd-dag en zoveeljaarelkaaralkennen-dag. Facebook en Instagram staan er vol mee. Dag in dag uit. 
Allemaal gelukkige mensen die ‘in-relatie-zijn-met’. 
Ik ben er van overtuigd dat heel veel mensen die dit posten ook echt gelukkig zijn. Met of zonder kinderen en kleinkinderen en achterkleinkinderen En dat is een zegen! Geniet daar van en koester dat!

Er is een grote groep die dit nooit kan en zal posten. De single ouder die het zwaar heeft, de weduwe of weduwnaar die de partner mist, de ouder die zijn of haar kinderen haast nooit mag zien, de jongvolwassene die alleen is en geen contact heeft met ouder(s), de opa en/of oma die hun kleinkinderen zelden tot nooit zien, de single die geen ouder is, geen oma of opa is, het kind dat van pleeggezin naar pleeggezin gaat, de tiener die in de opvang zit omdat het thuis niet meer te doen is.

Ik ben single. Dus vandaag is mijn dag! 
Hahaha, nou het is elke dag mijn dag. Ik leef mijn leven niet alleen voor mezelf namelijk en dat maakt mijn alleen-zijn NIET eenzaam. Soms wel, dan is de eenzaamheid heel reel. Maar ik denk dat bijna iedereen die momenten heeft, ook in huwelijken of samenwonen. 
Ik weet dat ik anderen nodig heb. Dat het leven niet maakbaar is. Dat vrienden en familie uitermate belangrijk zijn! (Waarbij ik mensen wil oproepen om het, voor zover dat kan, in orde te maken met elkaar. Familie is zo kostbaar)
Ik weet dat ik kan liefhebben, kan geven om anderen, een helpende hand kan geven, tijd kan doorbrengen met iemand die eenzaam is. 
Dat ik ook mezelf in dit alles niet moet vergeten en mijn ‘gezellig-samen-op-de-bank-filmpje-kijken’ dus anders moet indelen en plannen. En dat is ok.
Ik ben dankbaar dat mijn leven draait om Jezus. Mijn allerbeste Vriend! De bron van mijn leven, de bron van Liefde. De realiteit van mijn bestaan, echter dan echt en vervulling gevend. 

Eenzaamheid is groot in ons land en toch staat Facebook/Instagram vaak vol met al die mooie jubilea-momenten van velen die wel blij zijn en iemand naast zich hebben. Misschien kunnen we wat meer delen? En dan bedoel ik niet nog meer happy-jouw-momenten-delen maar de-ander-betrekken-momenten-delen?

Happy single-day! 😀

Happy single day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
YouTube
Instagram