Sinds november 2015 ben ik actief binnen de politiek en wel bij de ChristenUnie in Velsen. Een plek waar ik mezelf nooit had verwacht maar waarvan ik geloof dat deze door God is voorbereid. Ik voel het als ‘wandelen op het water’. Een enorme uitdaging die ik samen met God aan ga.

Ik weet dat veel christenen de politiek uit de kerk weg willen houden: “Staat en kerk moet je gescheiden houden en je moet je zeker niet bezig houden met de politiek. Dat deed Jezus ook niet”, is dan soms de uitleg.

Ik was er voorheen ook niet echt in geïnteresseerd. Het stond ver van mijn bed. Maar nu ik er langzaam in ben gerold, zie ik het enorme belang van christenen binnen de politiek. En dat hoeft dan echt niet per se binnen de ChristenUnie te zijn.

Vanuit de Bijbel gezien, zie ik wel degelijk een scheiding tussen kerk en staat. En is er een verschil tussen hoe te handelen als christen en hoe te handelen als overheid. Gaandeweg zal ik daar meer over delen.

Op mijn Pagina Politiek Blog schrijf ik mijn ervaringen over mijn werkzaamheden binnen de politiek. En dan met name over mijn Bijbelse en door Gods Geest geïnspireerde weg hierin. Ik zal hier niet gaan uitweiden over allerlei besprekingen en/of raadsvergaderingen.

Hier vind u meer info over ChristenUnie Velsen en  ChristenUnie-Nederland

Facebook
YouTube
Instagram