Blog

RIVM regels naastenliefde samensterk Bijbel

RIVM, adviezen en de Bijbel – Deel 1

Het begon allemaal met Social Distancing. Zoveel mogelijk thuisblijven en met zo min mogelijk mensen contact. Het virus verspreid zich sneller in groepen en het virus is beter te traceren en te beperken als we minder mensen ontmoeten en tegelijkertijd wel weten wíe we ontmoeten. We gaan vooral de kwetsbare ontzien en dus gaan we … RIVM, adviezen en de Bijbel – Deel 1 Lees verder »

Lees meer

Kwetsbare ouderen

Wij beschermen de ouderen, de kwetsbaren! Toch?  We vinden het moeilijk maar begrijpen het ook wel en daarom hebben we het al zo lang volgehouden om onze ouderen niet te bezoeken. Nu mogen we weer mondjesmaat met enkele ‘vaste’ personen op bezoek bij ouderen die zelfstandig wonen. Want we willen niet dat ze besmet raken … Kwetsbare ouderen Lees verder »

Lees meer
RIVM de Bijbel handen wassen

RIVM en de Bijbel

Sterk artikel. Vooral de vergelijking met de Bijbel is een interessante. De vergelijking die deze arts ziet met de adviezen en regels van RIVM /overheid en de Bijbel.Over hoe verschillend gelovigen Bijbelteksten interpreteren en elkaar er soms ook mee om de oren slaan en elkaar er mee veroordelen. Hoe de één zich hier strikt aan … RIVM en de Bijbel Lees verder »

Lees meer